طرز تهیه آش کلم قمری یا داش کلم آشی سنتی و اصیل تبریزی
به گزارش مجله صادق ویلا، تبریزی ها با کلم قمری یک آش خوشمزه به نام داش کلم آشی یا آش کلم قمری درست می نمایند که به قول خودشان از فرط خوشمزگی اش انگشتانتان را هم با آن می خورید. اگر می خواهید یک آش اصیل و خوشمزه را برای روزهای سرد زمستان آماده کنید، با ما همراه باشید و طرز تهیه آش کلم قمری یا داش کلم آشی تبریزی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه آش کلم قمری اصیل تبریزی
- تره نیم کیلو
- جعفری نیم کیلو
- کلم قمری دو عدد میانه
- برنج نیم دانه یک فنجان
- بلغور گندم نصف فنجان
- لپه نصف فنجان
- پیاز دو عدد میانه
- گوجه فرنگی (رنده شده) چهار عدد
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- آبِ قلم چهار فنجان
- روغن به اندازه لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- نعنا خشک به اندازه لازم
طرز تهیه آش کلم قمری اصیل تبریزی
مرحله اول
ابتدا تره و جعفری را پاک نموده و بشویید. سپس اجازه بدهید تا سبزی ها خشک شوند. بعد از خشک شدن سبزی ها آن ها را خرد کنید. بلغور و برنج نیم دانه را هم چند بار بشویید. در این مرحله لپه ها را شسته و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.
مرحله دوم
کلم قمری را به صورت نگینی درشت خرد کنید. سپس کلم ها را بشویید و بگذارید تا آب آن ها به طور کامل گرفته گردد. پیاز را به صورت نگینی خردنموده و سرخ کنید. حالا کلم قمری های نگینی را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید. پس از نرم شدن کلم قمری خردشده، ادویه ها را به غذا اضافه کنید.
مرحله سوم
برنج نیم دانه، بلغور گندم، سبزی خردشده و لپه نیم پز شده را به کلم ها اضافه کنید. سپس دو لیوان آب به مواد آش اضافه نموده و بگذارید مواد اولیه نیم پز شوند. حالا گوجه فرنگی رنده شده و آبِ قلم را به آش اضافه کنید.
مرحله چهارم
مواد آش که کاملا پخت، رب گوجه فرنگی را با اندازهی آب رقیق نموده و به غذا اضافه کنید. سپس اجازه بدهید تا آش جا بیفتد. پس از آماده شده آش آن را درون ظرف ریخته و روی آن را با جعفری تازه یا نعناداغ و پیازداغ تزیین کنید.
چند نکته
- این آش را می توانید به همراه کشک یا آبغوره نوش جان کنید.
- با توجه به ذائقه تان می توانید آش کلم قمری را با کوفته قلقلی سرخ شده سرو کنید.
- این آش بهتر است تندوتیز باشد تا طعم واقعی اش حفظ گردد.
- به جای آب قلم می توانید از آبِ گوشت، آبِ مرغ، عصاره گوشت یا عصاره مرغ بهره ببرید.