خورش ملاقورمه از قدیمی ترین غذاهای محلی مازندران

به گزارش مجله صادق ویلا، خورش ملاقورمه شمالی

در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی شما را با یکی از قذیمی ترین غذاهای مازندارن به نام خورش ملاقورمه آشنا خواهیم کرد. پس اگر در پی غذاهای محلی و سنتی شمال ایران میگردید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید تا بیشتر با این خورش محلی مازندارن آشنا شوید

خورش ملاقورمه از قدیمی ترین غذاهای محلی مازندران

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید.جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر فرق دارد.

غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمی نماید در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی منطقه ها دیگر می تواند شما را سر ذوق بیاورد و سفره هایتان را رنگین کند. از آنجایی که کشور عزیزمان ایران دارای جاهای دیدنی زیادی است به همین دلیل جهانگردان زیادی به کشورمان سفر میکنند و بدون شک هر جهانگرد برای یک بار هم که شده است طعم دستپخت آشپزی ایرانی را امتحان نموده است.

اگز در رستوران های سنتی توجه نموده باشید غذای ایرانی و محلی بیشتر نقاط کشور به ویژه غذاهای گیلانی و شمالی سرو می گردد که دلیل اصلی آن شناخت بیشتر مردم با غذاهای محلی شمال است ،در این مقاله سعی نموده ایم تا شما را با خورش ملاقورمه شمالی به همراه طرز تهیه آن آشنا کنیم.

خورش ملاقورمه

از خواص این خورش میتوان به ویتامین های C و K و مواد مغذی نیاسین، منیزیم، مس، پتاسیم، فولات، فیبر و منگنز است بعلاوه علاوه بر ویتامین و مواد مغذی دیگر حاوی آنتی اکسیدان است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی یاری می نماید اشاره کرد

خواص ملاقورمه از منظر طب سنتی

طبع این غذا گرم است، مقوی معده، بازکننده انسدادها و گرفتگی های مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر و با روغن ملین طبع است.

مواد لازم جهت تهیه خورش ملاقورمه :

  • بادنجان نگینی خردشده: 6 عدد (660 گرم)
  • نمک و فلفل سیاه پودر شده: به میزان لازم
  • روغن مایع مخصوص سرخ کردن: به میزان لازم
  • سیر کوبیده شده: 4 حبه (20 گرم)
  • زردچوبه پودر شده: 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
  • سبزی خردشده: شامل جعفری و گشنیز از هرکدام 100 گرم و نعناع 50 گرم.
  • پیازداغ: 4/1 پیمانه (12 گرم)
  • گوجه فرنگی فیله و خردشده: 4 عدد (400 گرم)چوب دارچین: 2 تکه
  • آب غوره: 4/1 پیمانه 40 میلی لیتر
  • تخم مرغ: 4 عدد (220 تا 240 گرم)

طرز تهیه خورش ملاقورمه :

  • 1. بادنجان ها را نمک زده، به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد. سپس شسته و پس از خشک کردن، در روغن سرخ کنید، روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته گردد.
  • 2. سیر را در تابه ای حاوی روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد، سپس زردچوبه را افزوده و به مدت یک تا دو دقیقه دیگر تفت دهید.
  • 3. سبزی را نیز به سیر افزوده یک تا دو دقیقه تفت دهید.
  • 4. پیازداغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و میزانی آب به مخلوط سبزی بیفزایید. درِ ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت دو ساعت و نیم بپزد.
  • 5. در نیم ساعت آخر پخت، بادنجان، چوب دارچین و آب غوره را بیفزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جا بیفتد.
  • 6. تخم مرغ ها را یکی یکی روی مواد بشکنید. درِ ظرف را بگذارید به مدت 2 دقیقه تا تخم مرغ پخته گردد. سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید.

    ملاقورمه را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.

    می توانید خورش ملاقورمه را در چهار ظرف بریزید و روی هر ظرف یک عدد تخم مرغ پخته قرار دهید.

  • طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی
  • حلیم بادمجان ، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی
  • دو پیازه شیرازی ، غذایی لذیذ و ساده
  • خورش آلو مسما ، غذای خوشمزه و اصیل ایرانی
  • طرز تهیه دنده کباب سنتی کرمانشاه
  • طرز تهیه آش شولی یزد
منبع: تاپ تراول
انتشار: 18 مهر 1403 بروزرسانی: 18 مهر 1403 گردآورنده: sadeghvilla.ir شناسه مطلب: 1639

به "خورش ملاقورمه از قدیمی ترین غذاهای محلی مازندران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورش ملاقورمه از قدیمی ترین غذاهای محلی مازندران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید