طرز تهیه مربای پوست پسته تازه با تمام فوت و فن ها

به گزارش مجله صادق ویلا، مربای پوست پسته، یک مربای خوشمزه و فرق دارد که با استفاده از پوست تازه پسته تهیه می گردد. این مربا علاوه بر طعم دلپذیر، خواص بسیاری هم دارد. در ادامه، طرز تهیه مربای پوست پسته تازه را به همراه فوت و فن های آن به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه مربای پوست پسته تازه با تمام فوت و فن ها

مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته تازه

  • پوست پسته 250 گرم
  • شکر 400- 500 گرم
  • آب 1/5 لیوان
  • خلال پسته 100 گرم
  • زعفران دم نموده 1 قاشق چای خوری
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای پوست پسته تازه

1. گرفتن تلخی پوست پسته

اولین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پسته تازه این است که پوست پسته ها را خوب بشویید بعد آن را داخل آبکش بریزید. سپس در یک قابلمه آب بریزید و اجازه دهید به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد پوست پسته ها را داخل آن بریزید و بگذارید 5 دقیقه بجوشد. بعد آن را آبکش کنید و در نهایت پوست پسته ها را در آب سردی که در آن یخ ریخته اید، بریزید و بگذارید حدود 15 دقیقه در آب سرد بماند. این کار را سه بار انجام دهید تا تلخی پوست پسته به خوبی گرفته گردد.

نکته: قبل از اینکه پوست ها را به شربت اضافه کنید، مطمئن شوید که کامل تلخى آن گرفته شده است.

2. تهیه شیره مربا

هم زمان که فرایند گرفتن تلخی مربا را انجام می دهید، آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و بگذارید خوب شکر در آب حل گردد. وقتی شکر کامل در آب حل شد اجازه دهید شهد مربا کاملا غلیظ گردد.

3. پخت مربای پوست پسته

در آخرین مرحله پوست پسته هایی که تلخی شان خوب گرفته شده است را داخل شهد بریزید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب در شهد بماند. (در این زمان باید زیر گاز خاموش باشد) بعد از یک ساعت زیر گاز را با حرارت میانه رو به پایین روشن کنید و هم زمان آبلیمو را اضافه کنید تا رنگ مربا شفاف گردد. دقت کنید که این مربا را نباید زیاد هم بزنید در غیراین صورت پوست پسته ها له خواهند شد. بعد از 15 دقیقه گلاب، زعفران دم نموده، وانیل و مغز پسته را اضافه کنید و اجازه دهید تا مربا پنج دقیقه دیگر بپزد.

نکته مهم: از هم زدن بیش از حد مربا خودداری کنید تا پوست پسته ها له نشوند.

نکات تکمیلی برای تهیه مربای پوست پسته

همان طور که خواندید تهیه و پخت مربای پوست پسته اگرچه مربایی خاص است اما مثل تهیه مربای پوست هندوانه احتیاج به حوصله دارد.

تازگی پوست پسته

از پوست پسته تازه و با کیفیت پسته بهره ببرید. پوست پسته های کهنه یا نامرغوب ممکن است باعث تلخی مربا یا کپک زدن آن شوند.

گرفتن تلخی پوست پسته

جوشاندن پوست پسته در آب جوش و قرار دادن آن در آب یخ، مهم ترین مرحله برای گرفتن تلخی پوست پسته است که حتما باید با دقت آن را انجام دهید تا مربای شما تلخ نباشد. سه بار جوشاندن و قرار دادن در آب یخ، معمولا برای این کار کافی است اما اگر بعد از سه بار باز هم تلخ بود یکبار دیگه این مراحل را انجام دهید.

خواص درمانی پوست پسته

پوست پسته دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی است. مصرف مربای پوست پسته می تواند به بهبود هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب یاری کند.

علت استفاده از آبلیمو در تهیه مربا

اضافه کردن چند قطره آبلیمو به مربا، علاوه بر طعم بخشیدن، از رشد باکتری ها و کپک ها جلوگیری می نماید. بنابراین حتما به این مربا آبلیمو اضافه کنید.

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن مربای پوست پسته تازه

برای جلوگیری از کپک زدن مربای پوست پسته درست مثل طرز تهیه انواع مربا از جمله طرز تهیه مربای آلبالو و حتی طرز تهیه مربای پوست پرتقال باید به استریل بودن شیشه و البته نکات زیر دقت کنید.

  • ظرف استریل: قبل از پر کردن مربا، شیشه ها را به خوبی بشویید و استریل کنید.
  • درپوش محکم: در شیشه مربا را محکم ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.
  • نگهداری در جای خنک و تاریک: مربا را در جای خشک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
  • استفاده از قاشق تمیز و خشک: هر بار که از مربا استفاده می کنید، از قاشق تمیز و خشک بهره ببرید تا از ورود باکتری ها به مربا جلوگیری گردد.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 8 مرداد 1403 بروزرسانی: 8 مرداد 1403 گردآورنده: sadeghvilla.ir شناسه مطلب: 1624

به "طرز تهیه مربای پوست پسته تازه با تمام فوت و فن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای پوست پسته تازه با تمام فوت و فن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید