8 خاصیت شگفت انگیز کره کنجد که شما را شوکه می نماید !
به گزارش مجله صادق ویلا، کره کنجد خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و از کبد در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کند.
کره کنجد از دانه های کنجد به دست می آید که استفاده از آن یک راه خوشمزه برای افزودن آنتی اکسیدان های قوی و چربی های سالم به رژیم غذایی است. فواید کره کنجد برای سلامتی را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.
فواید کره کنجد برای سلامتی
این کره لذیذ دارای خواص و مزایای بسیاری برای سلامتی است که با ارزش غذایی بالا، می تواند به عنوان یک میان وعده غنی، مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه با 8 مورد از فواید کره کنجد آشنا می شویم.
بسیار مغذی
کره کنجد سرشار از چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی است. تنها یک قاشق غذاخوری (15 گرم) بیش از 10 درصد از ارزش روزانه را برای بعضی مواد مغذی تامین می نماید.
کره کنجد منبع بسیار خوبی از فسفر و منگنز است که هر دو نقش حیاتی در سلامت استخوان دارند. بعلاوه سرشار از تیامین (ویتامین B1) و ویتامین B6 است که برای فراوری انرژی مهم هستند. علاوه بر این، حدود 50 درصد چربی موجود در کره کنجد از اسیدهای چرب تک غیراشباع به دست می آید که دارای خواص ضد التهابی بوده و با کاهش خطر بیماری مزمن مرتبط هستند.
سرشار از آنتی اکسیدان
کره کنجد حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام لیگنان است که به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد در بدن یاری می نماید و می تواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. رادیکال های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند و هنگامی که در سطوح بالا در بدن وجود داشته باشند، می توانند به بافت ها آسیب رسانده و منجر به ایجاد بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی و بعضی سرطان ها شوند.
کاهش خطر ابتلا به بعضی بیماری ها
مصرف دانه های کنجد ممکن است خطر ابتلا به بعضی بیماری ها مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش دهد. انجام این کار بعلاوه ممکن است عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی، از جمله سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالا را کاهش دهد.
نتایج یک مطالعه که بر روی 50 نفر مبتلا به آرتروز زانو اجرا شده بود نشان داد، مصرف روزانه 3 قاشق غذاخوری (40 گرم) دانه کنجد علاوه بر بهبود آرتروز به کاهش سطح کلسترول خون نیز یاری می نماید. علاوه بر این، رژیم های غذایی غنی از چربی های تک غیراشباع با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. اگر به سلامت قلب خود اهمیت می دهید مطلب سکته را فقط با 5 آجیل دور بزنید! را از دست ندهید.
خواص ضد باکتریایی
کره کنجد و دانه های کنجد به علت آنتی اکسیدان های قدرتمندی که دارند، ممکن است خواص ضد باکتریایی داشته باشند. در واقع، در بعضی از کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه، از روغن کنجد به عنوان یک درمان خانگی برای زخم های مرتبط با دیابت استفاده می گردد.
حاوی ترکیبات ضد التهابی
بعضی از ترکیبات موجود در کره کنجد بسیار ضد التهاب هستند. اگرچه التهاب کوتاه مدت یک پاسخ سالم و طبیعی به آسیب است، التهاب مزمن می تواند به سلامتی آسیب برساند.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که سسامین و سایر آنتی اکسیدان های دانه کنجد ممکن است التهاب و درد مربوط به آسیب، بیماری ریوی و آرتریت روماتوئید را کاهش دهند.
تقویت سیستم عصبی مرکزی
کره کنجد حاوی ترکیباتی است که ممکن است سلامت مغز را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند زوال عقل را کاهش دهد. در مطالعات نشان داده شده است که اجزای دانه کنجد از مغز و سلول های عصبی انسان در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می نماید. آنتی اکسیدان های دانه کنجد می توانند از سد خونی مغزی عبور نمایند، به این معنی که می توانند جریان خون را ترک نمایند و مستقیما بر مغز و سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارند.
خواص ضد سرطانی
بعضی از مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های دانه کنجد باعث مرگ سلول های سرطان روده بزرگ، ریه، کبد و سینه می شوند. سزامین و سزامول، دو آنتی اکسیدان اصلی در دانه های کنجد، به طور گسترده برای پتانسیل ضد سرطانی آن ها مورد مطالعه قرار گرفته اند. این آنتی اکسیدان ها هر دو ممکن است باعث مرگ سلول های سرطانی شوند و سرعت رشد تومور را کاهش دهند. علاوه بر این، تصور می گردد که آن ها از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می نمایند، که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
محافظت از عملکرد کبد و کلیه
کره کنجد حاوی ترکیباتی است که ممکن است به محافظت از کبد و کلیه در برابر آسیب یاری کند. این اندام ها مسئول حذف سموم و مواد زائد از بدن هستند. یک مطالعه بر روی 46 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد کسانی که روغن کنجد را به مدت 90 روز مصرف نموده اند، در مقایسه با گروه دیگر، دارای بهبود عملکرد کلیه و کبد بوده اند.
مصرف دانه کنجد باعث افزایش چربی سوزی و کاهش فراوری چربی در کبد می گردد و در نتیجه به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص شیر برنج برای سلامتی + ویدیو را بخوانید.منبع: hatmat
منبع: پیام دلتا