کشف قدیمی ترین خانه دنیا به قدمت 34 هزار سال!، عکس

به گزارش مجله صادق ویلا، دانشمندان، قدیمی ترین تپه موریانه دنیا را در امتداد رودخانه بافلز در Namaqualand کشف کردند که قدمت آن به 34000 سال قبل می رسد.

کشف قدیمی ترین خانه دنیا به قدمت 34 هزار سال!، عکس

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، دانشمندان قدیمی ترین تپه موریانه دنیا را در امتداد رودخانه بافلز در Namaqualand کشف کردند؛ قدمت این تپه ها به 34هزار سال می رسد. آن ها درک ما را از زندگی ماقبل تاریخ، آب وهوا و ذخیره سازی کربن تغییر می دهند.

میشل فرانسیس، استاد علوم خاک در دانشکده علوم کشاورزی در دانشگاه استلنبوش (SU)، می گوید: این تپه ها، در زبان آفریکانسی heuweltjies به معنای تپه های کوچک نامیده می شوند؛ این تپه ها به وسیله موریانه برداشت نماینده جنوبی، Microhodotermes viator، ساخته شده اند.

عمرسنجی رادیوکربن نشان داده است که این تپه ها بسیار قدیمی تر از هر تپه ای هستند که قبلاً شناخته شده بود و قدمت بعضی از آنها به 34 هزار سال قبل می رسد.

موریانه ها هنوز در این تپه ها زندگی می نمایند. قدمت کربن آلی درون این تپه ها را بین 13هزار تا 19هزار سال تخمین زده اند. در حالی که قدمت کربنات به 34هزار سال می رسد. این موضوع، تپه های رودخانه بافلز را به قدیمی ترین تپه های موریانه فعال تبدیل می نماید که تا به امروز با کربن آلی و معدنی تاریخ گذاری شده اند.

این تپه های موریانه حتی پیش از ماموت های پشمالو روی زمین بوده اند. در طول آخرین یخبندان، حدود 20هزار سال پیش، صفحات یخی بزرگ بخش هایی از آمریکای شمالی، اروپا و آسیا را پوشانده بودند؛ فرانسیس می گوید: این تپه ها تا آن موقع هزاران سال قدمت داشتند و آرشیو زنده ای از شرایط محیطی را فراهم می کردند که دنیا ما را شکل داده بود.

نگاهی به اقلیم ماقبل تاریخ

آنالیز این تپه های باستانی فراتر از صرف کنجکاوی تاریخی است. فرانسیس می گوید: آنها به عنوان سوابق ارزشمندی از شرایط آب وهوایی ماقبل تاریخ عمل می نمایند.

آنالیز ها حاکی از آن است که در طول شکل گیری تپه ها، این منطقه به طور قابل توجهی بارندگی بیشتری نسبت به امروز داشته است. آب وهوای مرطوب باعث می گردد که مواد معدنی مانند کلسیت و گچ حل شوند و به سمت آب های زیرزمینی حرکت نمایند. این فرآیند در درک فرآیندهای رسوب کربن طبیعی بسیار مهم است. جالب اینجاست که Namaqualand هنوز هم مانند زمستان گذشته دارای دوره های پراکنده باران شدید است که این روند را دوباره فعال می نماید.

چرا مهم است؟

فرانسیس می افزاید: نه تنها اینها قدیمی ترین تپه های موریانه روی زمین هستند، بلکه دو مکانیسم برای جداسازی CO2 ارائه می دهند. اولاً، فعالیت های برداشت موریانه ها مواد آلی جوان تری را به عمق لانه هایشان تزریق می نماید، که منجر به تجدید مداوم مخازن کربن مهم خاک در عمق می گردد، جایی که آنها برای مدت طولانی تری نسبت به زمانی که هنوز در سطح هستند، حفظ می شوند. ثانیاً، این تپه های آهکی موریانه راهی برای حذف CO2 در هنگام حل شدن کلسیت معدنی خاک ارائه می دهند.

کشف این تپه ها شبیه به خواندن نسخه خطی باستانی است که همه چیزهایی را که ما فکر می کردیم درباره تاریخ می دانیم، تغییر می دهد. فرانسیس می گوید: سن آنها و بینش هایی که در خصوص زیست بوم های باستانی ارائه می نمایند، آنها را به نامزدی برای یک شگفتی طبیعی تبدیل می نماید.

منبع: scitechdaily

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 30 خرداد 1403 بروزرسانی: 30 خرداد 1403 گردآورنده: sadeghvilla.ir شناسه مطلب: 1619

به "کشف قدیمی ترین خانه دنیا به قدمت 34 هزار سال!، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف قدیمی ترین خانه دنیا به قدمت 34 هزار سال!، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید