نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد
به گزارش مجله صادق ویلا، نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد، شامل مواد غذایی مضر و ضد سرطان زایی مانند محصولات دارای بیسنفول ای، الکل، روغن هیدروژنه، قند و شکر معمولی، گوشت قرمز و... است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - مصرف چه غذاهایی احتمال سرطان را افزایش می دهد؟ امروزه سرطان یکی از مخاطره آمیزترین بیماری ها به حساب می آید. اما شما می توانید با پیروی از نکات بهداشتی درست و سبک زندگی مناسب احتمال ابتلا به سرطان را تا 50 درصد کاهش دهید. این آمار تعجب برانگیزی است. آشکار است که با وجود اهمیت رژیم غذایی درست و ورزش کافی در زندگی، این اعمال عدم ابتلای شما به سرطان در سراسر طول زندگی را تضمین نمی نمایند. در ادامه با نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد، آشنا می شوید.
سرطان بیماری معمولی است که جان صد ها هزار نفر را گرفته و ترکیب ژنتیکی قدرتمندی دارد. همچنین باید دانست که شاید ارتباط بعضی از انواع سرطان (مانند ملانوما) با رژیم غذایی کلی افراد، ارتباطی حدأقلی است. اما باز هم باید دست کم بر جنبه هایی از جلوگیری از سرطان که به حقیقت تحت کنترل شما هستند، تمرکز کنید. پژوهشگران همیشه سرگرم توسعه بیش از پیش درمان های کارآمد شرایطی هستند که در تحقیقاتشان تحلیل می نمایند. این تحقیقات شامل سرطان های مرگباری مانند ملانوما و افسردگی ناشی از مصرف اندک پروبیوتیک ها می شوند. سلامت دستگاه گوارش و تعادل مناسب پروبیوتیک های دل و روده مستقیماً بر سیستم ایمنی بدن و سلامت کلی بدن شما تأثیر می گذارند. وقتی روده شما به درستی عمل نمی نماید، می تواند به مکان پرورش بیماری های سرطانی مرگبار تبدیل گردد.
در هر صورت، در عین حال بیماران می توانند با مصرف غذا های درست، انتخاب بهترین مواد مغذی و مطالعه برچسب های غذا ها (به منظور کسب اطمینان از عدم وجود عناصر مخاطره آمیز) احتمال ابتلای خود به تعدادی از انواع خاص سرطان را کاهش دهند.
گفتنی است که بسیاری از انواع معمول و مرگبار سرطان مربوط به دستگاه گوارش است. پس جای تعجب نیست که می توان خطر این انواع سرطانی را با انتخاب غذا های مناسب کاهش داد. بسیاری از غذا هایی که با خطر سرطان ارتباط بیشتری دارند به شدت با گسترش التهاب، کلسترول بالا، دیابت و حمله قلبی مرتبط هستند؛ بنابراین پیروی از این روش ایده خوبی برای تحدید آن ها به حساب می آید. همچنین پژوهش های علمی این توصیه عمده پزشکان را تأیید می نمایند که ماندگاری یک رژیم پروبیوتیک طیفی گسترده برای تداوم سلامت شما ضروری است. پس در اینجا تعدادی از غذا هایی را که احتمال سرطان را افزایش می دهند، آنالیز می کنیم:
1. محصولات کنسروی
اغلب محصولات ردیف کنسروی حاوی بیسفنول ای یا به اختصار BPA هستند. افرادی که در معرض استفاده بیش از حد بیسفنول ای هستند، اساساً احتمال سرطان مغز را در خود افزایش می دهند. درست است که امروزه، در نتیجه هشدار های بهداشتی مدرن، تعدادی از کنسرو های بدون بیسفنول ای نیز فراوری می شوند. اما باید همیشه برچسب ها را جهت کسب اطمینان از فهرست عناصر سازنده و روش ساخت کنسرو مطالعه کنید. حذف بیسفنول ای از محصولات کار بسیار دشواری است. باید خاطر نشان ساخت که در میان محصولات کنسروی، کنسرو گوجه فرنگی و محصولات گوجه بدترین و خطرناکترین محصولات هستند. در این مورد خود محصولات کنسروی مشکل زا نیستند، بلکه مشکل این محصولات، قوطی آن هاست. هرچه میزان اشباع BPA افزایش یابد، شرایط سختتر می گردد.
2. روغن های هیدروژنیزه
شما احتمالاً تا به امروز شایعاتی را درباره خطر روغن های هیدروژنیزه شنیده اید. پس دست کم دریافت بهداشتی بودن واقعی آن ها امر بسیار دشواری است. بدن در ترمیم غشاء های سلولی از چربی ها استفاده می نماید، بنابراین در واقع چربی غذایی مصرفی افراد به غشاء های سلولی شکل می دهد. روغن های هیدروژنیزه محصولاتی غیرطبیعی هستند و می توانند شکل غشاء های سلولی را به طور کامل تغییر دهند. از سوی دیگر، سرطان عبارت است از رشد مهار نشده سلول های غیرعادی؛ و روغن های هیدروژنیزه هم سلول های غیرعادی را ایجاد می نمایند. پس از مصرف آن ها اجتناب ورزید.
3. پاپ کورن تهیه شده در مایکروویو
شاید شما نیز از افرادی هستید که عاشق ذرت مایکروویوی هستند، چون تعداد این افراد به طور روزافزونی در حال افزایش است. اما این محصول غذایی به ظاهر ساده به شدت سرطان زاست. خود کیسه ذرت در ردیف مواد شیمیایی قرار گرفته است که به سادگی هسته های ترکیده شده متخلخل را جذب می نماید. ذرت ترکیده شده مصنوعی و در کره خیس شده نیز گاز های حاوی سم و مواد شیمیایی سرطان زایی مانند دیاستیل را منتشر می نمایند.
4. الکل
افرادی که بسیار بیشتر از میزان عادی الکل مصرف می نمایند به طور اتوماتیک احتمال سرطان، به ویژه سرطان سینه را در خود افزایش می دهند. در میان مواد مرتبط با ظهور سرطان، الکل تنها یک درجه پایینتر از تمباکو است.
5. نوشابه
حتماً تا به امروز از بهداشتی نبودن نوشابه اطلاع کافی به دست آورده اید. اما ضروری است تکرار کنیم که نوشابه، در میان رنگ های شیمیایی و نوشیدنی های ذرتی پرقند، یکی از خطرناک ترین محصولات غذایی برای سلامت انسان است. این واقعیت که نوشابه ها سرشار از قند تصفیه شده هستند برای اثبات مشکل آفرین بودن آن کافی است. باید این نکته را نیز به مضر بودن نوشابه اضافه نمود که این ماده غذایی ابداً هیچ مواد مغذی به بدن نمی رساند. در واقع آن ها تمام آن مواد شیمیایی مضر را به بدن می رسانند، در حالی که فایده آن ها صفر است.
6. شیرین نماینده های مصنوعی
اگر چنین فکر می کنید که با تغییر رژیم غذایی خود می توانید از آسیب های مربوط به نوشابه در امان باشید، کاملاً اشتباه می کنید. شیرین نماینده های مصنوعی، به ویژه آسپارتام، به شدت مخاطره آمیز و سرطان زا هستند. خود آسپارتام، به عنوان سم DKP، ممکن است متابولیزه باشد. به همین دلیل احتمال مشکل آفرین بودن اغلب رژیم های غذایی وجود دارد. بنابراین، در زندگی روزمره خود مراقب شیرین نماینده های مصنوعی باشید.
7. ماهی های پرورش ماهی
در روزگار ما همیشه به مردم توصیه می گردد که ماهی مصرف نمایند تا اسید های چرب امگا 3 به بدن آن ها برسد. در نتیجه ذکر این نکته که اگر تحلیل کلی هزینه ها و فواید را در نظر بگیریم، ماهی های مزرعه ها در واقع سالمتر از گوشت قرمز نیستند، بسیار ناامید نماینده به نظر می رسد.
وقتی تعداد فراوانی ماهی در چنین فضای اندکی قرار داده می شوند، کنترل گسترش بیماری های واگیردار به موضوعی حیاتی تبدیل می گردد. به هر حال، پرورش دهندگان ماهی این کار را با استفاده از مواد شیمیایی سمی انجام می دهند. به این ترتیب سلامت مصرف نمایندگان را به مخاطره می اندازند. محتوای مس ماهی سالمون نیز تنها شرایط را وخیمتر می نماید. در کل، مصرف ماهی های مزارع پرورش ماهی را محدود کنید.
8. قند تصفیه شده (شکر + قند)
به همان اندازه که ممکن است شما قند را دوست داشته باشید، قند هم ماده ای است که به زبانی ساده، سلول های سرطانی را تغذیه می نماید. می توان از دارو های دیابتی برای نابودی سلول های سرطانی استفاده کرد. این سلول ها باید مخاطرات قند تصفیه شده را در جنگ علیه سرطان ترسیم نمایند.
9. گوشت قرمز
شما هنوز هم می توانید هر از گاهی گوشت قرمز مصرف کنید. اما در نظر داشته باشید که از دیدگاه توسعه بیماری سرطان، حتی خوردن روزانه مقداری اندک مسائل بزرگی برای شما به وجود خواهد آورد. در این خصوص، به ویژه مراقب مخاطرات شدید گوشت قرمز تهیه شده در کارخانه ها باشید، چون بیماری های واگیردار در بین گاو ها را به وسیله مواد شیمیایی سرطان را کنترل می نمایند. پس به هر طریق ممکن از مصرف این قلم غذایی به شدت خودداری کنید.
10. آرد تصفیه شده
آرد سفید از آرد تصفیه شده ساخته شده است. در حالی که این آرد فاقد فیبر و مواد مغذی ضروری است. این نان مواد مغذی کمتر دارد، در واقع آرد تصفیه شده یکی از دلایل اصلی برای بیماری هایی مانند چاقی و دیابت است. فرآیند تهیه آرد تصفیه شده در وهله اول می تواند مواد سرطان زای جدیدی را ایجاد کند. این واقعیت که قند تصفیه شده می تواند تومور ها و سلول های سرطانی را کم و بیش تغذیه کند نیز مسئله را بغرنجتر می نماید؛ بنابراین حضور آرد تصفیه شده در لیست مواد غذایی ناسالم، قطعی است.
11. ترشیجات و شوریجات
ارتباط بسیار محکمی در بین سرطان معده، دیگر سرطان های دستگاه گوارش و مصرف ترشیجات و شوریجات وجود دارد. نگهدارنده هایی که طول عمر این مواد غذایی را افزایش می دهند می توانند در بدن ساخته شوند و موجب صدمات جبران ناپذیری به DNA و RNA شما می شوند. کاملاً آگاهانه رفتار کنید.
12. گوشت های فرآوری شده
اغلب گوشت های فرآوری شده ترکیب فراوانی از مخاطرات مرتبط با گوشت قرمز و ترشیجات و شوریجات را مدیریت می نمایند. نگهدارنده های گوشت های فرآوری شده معمولاً به شدت سرطان زا هستند. احتمال اینکه خود گوشت ها هم با استفاده از مواد سرطان زا فراوری شده باشند، وجود دارد. محصولات گاوی و گوسفندی فرآوری شده از قبیل: بیکن، سوسیس نمک زده، کالباس بولوگنا و دیگر انواع سوسیس ها از مخاطره آمیزترین گوشت های فرآوری شده هستند.
13. سیب زمینی سرخ نموده (چیپس سیب زمینی)
نگهدارنده های چیپس ها یقیناً می توانند احتمال ابتلا به سرطان را در افراد افزایش دهند. محتوای نمک بسیار بالای چیپس سیب زمینی هم به شدت با انواع خاصی از سرطان از قبیل: سرطان معده مرتبط است. اما، به هر حال، فرآیندی هم که به منظور ترد کردن چیپس سیب زمینی انجام می گردد، آکریلامید های سرطان زا را ایجاد می نماید. این مواد یکی از ترکیبات سیگار ها هستند. یقیناً نمی خواهید که از این مواد مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: نوع تغذیه ای که در پیشگیری از سرطان نقش داردسخن پایانی
اینکه تا به امروز چه رژیم غذایی داشته اید اصلاً مهم نیست، هرگز برای تنظیم حدأقلی (و یا حتی حدأکثری) روزمرگی کلی خود و کاهش فراوان خطر روبرو شدن با حتی یکی از انواع سرطان، دیر نیست. در اینجا همه چیز مربوط به دیسیپلین است. اگر بتوانید اتفاقات درون بدن خود را با اراده ای پایدار کنترل کنید، برچسب ها را به دقت مطالعه کنید، به مصرف عناصر بهداشتی روی آورید و از مصرف 13 قلم غذایی فوق اجتناب ورزید، پس اطمینان داشته باشید که سبک زندگی شما عاری از نگرانی روبرویی با هر نوع سرطان مرگباری خواهد بود.
منبع: setare.com