طرز تهیه کمپوت گوجه سبز به 2 روش روی گاز و با مایکروفر
به گزارش مجله صادق ویلا، اگر می خواهید از طعم لذیذ گوجه سبز در ماه های دیگر سال هم لذت ببرید، درست کردن کمپوت گوجه سبز را در برنامه تان قرار دهید. البته بهتر است این کار را با گوجه سبزهایی انجام دهید که آخر فصل بهار به بازار می آیند و کمی شیرین شده اند. در این مقاله از سرویس به طرز تهیه کمپوت گوجه سبز خانگی در قابلمه و روی اجاق گاز و در مایکروفر می پردازیم. بعلاوه می توانید فوت و فن های تهیه آن را در انتها مقاله بخوانید. با همراه باشید.
طرز تهیه کمپوت گوجه سبز روی اجاق گاز
مواد لازم برای تهیه کمپوت گوجه سبز
مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه
مدت زمان پخت: 20 دقیقه
گوجه سبز: 1 کیلوگرم
شکر: 250 گرم
آب جوش: 6 لیوان دسته دار فرانسوی
آب سرد (یخ): 2 لیوان دسته دار فرانسوی
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه کمپوت گوجه سبز خانگی روی گاز
برای تهیه کمپوت گوجه سبز، بعد از این که گوجه سبزها را شستید و آماده کردید، باید آن ها را در شربت کمپوت بجوشانید و در نهایت به آن آبلیمو اضافه کنید. بعد از نرم شدن و پختن کمپوت، آن ها را به ظروف شیشه ای تمیز و در بسته منتقل کنید و در یخچال نگه دارید تا فاسد نگردد. این کار به حدود 20 تا 30 دقیقه زمان احتیاج دارد.
مرحله اول: گوجه سبزها را بشویید و آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت گوجه سبز، گوجه ها را بشویید و چوب آن ها را جدا کنید. بعد از آبکش کردن، روی سطح گوجه سبزها را با خلال دندان سوراخ هایی ایجاد کنید. 4 تا 5 سوراخ برای گوجه سبزها کافی است.
مرحله دوم: گوجه سبزها را در شربت کمپوت بریزید
در یک قابلمه شکر و آب جوش را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. می توانید قابلمه آب را روی حرارت بگذارید و بعد از گرم شدن شکر را اضافه کنید. شکر و آب را هم بزنید تا دانه های شکر در آب ذوب گردد. وقتی آب آغاز به حباب زدن در اطراف دیواره های قابلمه کرد و قبل از آن که آب جوش بیاید، گوجه سبزهای سوراخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: کف روی شربت را بگیرید
در این مرحله از طرز تهیه کمپوت گوجه سبز، حرارت را زیاد کنید تا دوباره آب آغاز به جوشیدن کند. بعد از جوشیدن آب، روی سطح آن، کف سفید تشکیل می گردد. با قاشق این کف را جدا کنید تا رنگ کمپوت بعد از آماده شدن، شفاف گردد. سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را به مدت 10 دقیقه باز بگذارید.
مرحله چهارم: آبلیمو را اضافه کنید
بعد از 10 دقیقه از جوشیدن ملایم گوجه سبزها، آبلیمو را به مخلوط اضافه کنید. می توانید از کمی وانیل هم در طرز تهیه کمپوت گوجه سبز بهره ببرید. کمپوت را هم بزنید و 3 دقیقه دیگر صبر کنید. سپس شعله گاز را کم کنید و وقتی شربت در حال جوشیدن است، آب یخ را اضافه کنید.
مرحله پنجم: کمپوت گوجه سبز را در شیشه های استریل بریزید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کمپوت گوجه سبز، دوباره حرارت را بالا ببرید تا مواد کمپوت 5 دقیقه دیگر بجوشد. در سرانجام گاز را خاموش نموده و صبر کنید کمپوت گوجه سبز از دما بیفتد و سرد گردد. بعد از سرد شدن مایه کمپوت، آن را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و در یخچال یا جای خنک نگه دارید.
بیشتر بخوانید: خواص گوجه سبز با نعناع و گلپر
طرز تهیه کمپوت گوجه سبز در مایکروفر
مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه
مدت زمان پخت کمپوت: 12 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کمپوت گوجه سبز در مایکروفر
گوجه سبز: 500 گرم
شکر: 100 گرم
آب: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
وانیل: 1 قاشق چای خوری
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه کمپوت گوجه سبز در مایکروفر
درست کردن کمپوت گوجه سبز در مایکروفر هم به زمان کمتری احتیاج دارد و هم شکل و شمایل و ظاهر گوجه سبزها، بعد از کمپوت شدن، بهتر می ماند. در این روش تهیه کمپوت، بعد از مخلوط کردن آب و شکر و افزودن گوجه سبزها به آن، باید ظرف را در مایکروفر بگذارید و یک بار خارج کنید و دوباره به مایکروفر برگردانید. بعد از پخت می توانید کمپوت گوجه سبز را سرو کنید.
مرحله اول: شربت کمپوت گوجه سبز را درست کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت گوجه سبز، بعد از شستن و جدا کردن ساقه های کمپوت، آن ها را سوراخ کنید و کنار بگذارید. در ظرف مایکروفر آب بریزید و شکر را به آن بیفزایید. مواد را هم بزنید تا دانه های شکر در آب حل شوند. بهتر است از آب گرم یا جوش برای درست کردن شربت بهره ببرید.
مرحله دوم: مواد کمپوت گوجه سبز را در مایکروفر بگذارید
مایکروفر را روی دمای 100 درجه تنظیم کنید. گوجه سبزهایی را که شسته و سوراخ نموده بودید، به همراه وانیل، به ظرفی که شربت کمپوت را در آن درست نموده بودید، اضافه کنید. ظرف را در مایکروفر قرار دهید و روی 7 دقیقه تنظیم کنید. بعد از 7 دقیقه ظرف را از مایکروفر بیرون بیاورید و مواد آن را به هم بزنید.
مرحله سوم: کمپوت گوجه سبز را بعد از پخت دوباره، سرو کنید
در این مرحله از طرز تهیه کمپوت گوجه سبز، دوباره ظرف را در مایکروفر قرار دهید و آبلیمو را به مواد اضافه کنید. دوباره برای 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا کمپوت در مایکروفر بماند. درجه را تغییر ندهید و روی همان 100 درجه بگذارید. بعد از 5 دقیقه ظرف را خارج کنید و اجازه دهید مواد کمپوت سرد شوند. سپس کمپوت را سرو نموده یا در یخچال نگه دارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گوجه لواشک گوجه سبز
فوت و فن های طرز تهیه کمپوت گوجه سبز
*حتما از گوجه سبزهایی که بدون لک، خرابی و زدگی هستند در طرز تهیه کمپوت گوجه سبز بهره ببرید. گوجه سبزهایی که زیاد تازه نیستند بهتر است با آن ها درست کنید.
*گوجه سبزهای شیرین برای درست کردن کمپوت مناسب تر هستند. اگر گوجه سبزهایتان ترش هستند، باید از شکر بیشتری در شربت بهره ببرید. بهتر است از گوجه سبزهای ترشی برای درست کردن بهره ببرید.
*حتما در 10 دقیقه پایانی دوباره شکر و آبلیمو را بچشید و مقدار کنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
*افزودن آب یخ بعد از پختن کمپوت به آب در حال جوش، باعث می گردد شکل و شمایل گوجه سبزها حفظ گردد و ماندگاری کمپوت هم بالاتر برود.
*در هنگام جوشیدن و پختن کمپوت گوجه سبز، درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ کمپوت تیره نگردد.
*برای این که کمپوت شکرک نزند، به مواد آن آبلیمو اضافه کنید. جوهر لیمو هم برای افزودن به مایه کمپوت مناسب است.
* اگر می خواهید کمپوت را برای مدت طولانی تری نگه دارید، بهتر است آن را هواگیری کنید.برای هواگیری باید بطری های دربسته حاوی کمپوت را تا نیمه در آب جوش قرار دهید و 15 دقیقه بجوشانید. سپس آن ها را از آب جوش بیرون بیاورید و صبر کنید تا سرد گردد.
*اگر کمپوت گوجه سبز را در مایکروفر درست کنید، رنگ و طعم کمپوت و حتی ظاهر آن هم بهتر خواهد شد.
*از آن جایی که شربت کمپوت زود خراب می گردد، بهتر است آن را در یخچال و جای سرد نگه دارید.
*برای ریختن کمپوت در بطری، آن ها را در شیشه های با سایز کوچک بریزید تا بعد از هر بار باز کردن ظرف، کمپوت داخل ظرف تمام گردد. باز و بسته کردن زیاد ظرف، باعث می گردد کمپوت زود فاسد گردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت توت فرنگی
سوالات متداول
ماندگاری کمپوت گوجه سبز چقدر است؟
کمپوت های خانگی را به خاطر این که در شرایط خلأ، اکسیژنشان خالی نمی گردد، زمان زیادی نمی توان نگه داشت. ولی اگر درب ظرف را محکم ببندید و هواگیری کنید، می توانید تا 3 یا 4 ماه آن را در یخچال نگه دارید.
چه کار کنیم که کمپوت گوجه سبز شکرک نزند؟
افزودن آبلیمو به کمپوت گوجه سبز از شکرک زدن آن پیشگیری می نماید. از جوهر لیمو هم می توانید بهره ببرید.
منبع: افق کوروش