طرز تهیه قیمه نخود یزدی
به گزارش مجله صادق ویلا، خورش قیمه یزدی یکی از انواع خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر یزد می باشد

به گزارش خبرنگاران به نقل از چی شی
مواد لازم برای 5 نفر | |
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
نخود | 200 گرم |
پیاز | 3 عدد متوسط |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری غلیظ |
پودر دارچین | 1 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورشت قیمه یزدی
مرحله اول
برای تهیه خورشت قیمه یزدی اصیل ابتدا نخود را از 24 ساعت قبل در یک کاسه حاوی آب می خیسانیم و در صورت امکان حداقل دو مرتبه آب موجود در کاسه را دور می ریزیم و آب تازه جایگزین می کنیم تا نفخ نخود به طور کامل گرفته گردد.
مرحله دوم
پس از گذشت این زمان به راحتی می توانیم پوست نخودها را بگیریم، پس از اینکه پوست نخودها را گرفتیم آنها از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و یا همان به شکل کنار می گذاریم. در ادامه پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا کاملا سبک گردد، سپس گوشت گوسفندی را به صورت خورشتی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله چهارم
پس از اینکه آب گوشت به طور کامل کشیده شد و کمی سرخ شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا ادویه ها با گوشت و پیاز یکدست شوند، سپس 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب موجود در قابلمه سریعتر به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت نیم پز گردد. پس از اینکه گوشت نیمپز شد نخودها را آبکشی می کنیم و اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در ادامه مقداری نمک هم به خورش اضافه می کنیم و مجددا درب قابلمه را می گذاریم تا نخود و گوشت به طور کامل بپزند. در همین حین سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و 15 دقیقه در آب سرد قرار می دهیم
مرحله هفتم
در این مرحله سیب زمینی ها را از آب سرد خارج می کنیم و با یک دستمال تمیز خشک می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، در ادامه سیب زمینی ها را در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
پس از اینکه خورش جا افتاد، زعفران را به همراه دارچین اضافه می کنیم و با خورش ترکیب می کنیم تا خورش رنگ بگیرد، سپس خورش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه سیب زمینی سرخ نموده و برنج سرو می کنیم.
مرحله نهم
نکته مهم در خصوص رنگ این خورش این است که رنگ خورش قیمه یزدی باید زعفرانی باشد ولی در بعضی از شهرها برای اینکه رنگ این خورش قرمز تر باشد و مانند خورش قیمه ایرانی گردد از رب گوجه فرنگی تفت داده شده استفاده می نمایند.
منبع: جام جم آنلاین