رئیسی: هیچ بن بستی پیش روی ما نیست
به گزارش مجله صادق ویلا، رئیس جمهور با بیان اینکه پیشرفت علمی و تحول، محورِ سند بالادستی گام دوم است، گفت: دانشگاه نقطه مرکزی ایجاد تحول در جامعه است و دانشگاه ها و مراکز علمی باید اتاق فکر دولت در ایجاد تحول در جامعه باشد.
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز دوشنبه در آیین بازگشایی رسمی سال تحصیلی 1400-1401 دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور با ابراز امیدواری به اینکه دانشگاه ها سالی متمایز و سرشار از موفقیت های چشم گیر علمی داشته باشند، گفت: محورِ سند بالادستی گام دوم، پیشرفت علمی است و ایران با برخورداری از توان دانشگاهی بسیار بالا، می تواند صندلی مهمی در عرصه علمی دنیا داشته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در کشور احتیاجمند تحول هستیم و این تحول حتماً باید علم پایه باشد، گفت: دانشگاه ها و دانشگاهیان باید با مسئله محوری، احتیاج های کشور را شناسایی و برای برون رفت از مسائل راه حل ارایه نمایند.
رئیسی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید برای حل مسائل کشور به یاری دولت بیایند و بالاتر از آن، اتاق فکر دولت باشند، اضافه نمود: روشنفکران کسانی هستند که در صندلی دیده بانی به رصد مسائل جامعه می پردازند، به موقع درباره آسیب ها هشدار می دهند و برای برطرف آن ها راه حل ارایه می دهند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه توان علمی دانشگاهیان کشور این امیدواری را ایجاد می نماید که بتوانیم صندلی تمدنی ایران را در مرجعیت علمی بازآفرینی کنیم، گفت: هرجا در راستا صحیح حرکت کردیم توانستیم به صندلی واقعی خود دست پیدا کنیم و نمونه آن، نقش درخشان دانشگاه و دانشگاهیان در مقابله با بیماری کروناست که من از آن ها قدردانی می کنم.
رئیسی گفت: همه بخش های جامعه باید به نظریات و سخنان دانشگاهیان و صاحبنظران توجه نمایند و کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی در دانشگاه ها بیش از پیش رونق بگیرد. نباید به هیچ نظریه نو و حرف تازه ای بی توجه بود، هر چند تا به امروز از سوی هیچ استاد و صاحبنظری بیان نشده باشد.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برنامه های دولت سیزدهم برای ساختن ایران قوی احتیاجمند حرکت قوی در فراوری علم است، توضیح داد: قدرت فقط در ساخت موشک نیست، اگر چه پیشرفت در این عرصه هم مایه افتخار است، اما باید در عرصه های دیگر علمی و فناوری هم پیشرفت کنیم تا کشور در جنبه های مختلف قدرتمند گردد. اقتصاد دریا، اقتصاد گردشگری، اقتصاد فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال از عرصه هایی است که جای کار زیادی دارد و امروز بعضی کشور های همسایه به مقدار عایدی نفتی ایران از عرصه دیجیتال و فضای مجازی عایدی کسب می نمایند.
رئیسی حرکت قوی برای فراوری علم را احتیاج امروز دولت به ویژه در ایجاد تحول علم پایه در کشور دانست و گفت: در این زمینه نقش دانشگاه، نقشی محوری است که فقط با کوشش های وزیر علوم و در عرصه ستادی ممکن نیست. همه دانشگاه های کشور به ویژه مراکز دانشگاهی در تهران که مرکزیتی در این زمینه دارند، باید در زمینه مسأله شناسی و ارائه راه حل، با دولت همکاری نمایند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود به سخنان نماینده کارمندان دانشگاه ها اشاره نمود و گفت: در موضوع برطرف مسائل رفاهی و اقتصادی کارکنان دانشگاه ها در پی آن هستیم که یک نظام جامع و عادلانه پرداخت در کشور ایجاد کنیم تا همه حقوق بگیران در آن دیده شوند و بر پایه متناسب سازی حقوق با تورم، مشکل همه قشر ها حل گردد.
رئیسی در واکنش به سخنان شماری از دانشجویان که در قالب یک بسته تصویری در مراسم پخش شد، گفت: با ظرفیت هایی که در کشور سراغ دارم به آینده درخشان ایران بسیار امیدوارم و باور دارم هیچ بن بستی پیش روی ما نیست؛ ما اصحاب می توانیم هستیم و می توانیم مسائل و موانع را کنار بزنیم.
رئیس جمهور جهاد علمی را شعار و روشی مناسب برای غلبه بر مسائل توصیف کرد و گفت: طبیعی است که دشمن نمی خواهد پیشرفت کنیم، اما می توانیم با کار مجاهدانه و علمی، سرعت پیشرفت کشور را مضاعف کنیم.
رئیسی اضافه نمود: دانشگاه ها باید هم در عرصه جذب دانشجو و هم در زمینه تحقیق و پژوهش هدفمند عمل نمایند و خاتمه نامه های دانشجویی نباید در کتابخانه ها خاک بخورند، بلکه باید مسئله محور و تقاضامحور باشند تا به حل مسائل یاری نمایند.
رئیس جمهور درباره درخواست ملاقات با تشکل های دانشگاهی هم گفت: بنده خرداد سال جاری جلسه مفصلی با تشکل های دانشجویی در مسجد دانشگاه تهران داشتم و نظرات آنان را شنیدم و از برگزاری نشست دوباره و مصاحبه با دانشجویان و تشکل های دانشجویی هم استقبال می کنم.
در خاتمه این مراسم رئیسی نماز جماعت را به همراه تعدادی از دانشجویان در مسجد دانشگاه تهران اقامه کرد.
منبع: فرارو