7 عارضه رژیم های لاغری سریع
به گزارش مجله صادق ویلا، رژیم های غذایی خطرناک که بسیاری از افراد آنها را معجزه آسا می دانند، معمولا پایه و اساس علمی ندارند و متعادل نیستند. این رژیم ها تمام مواد مغذی مورد احتیاج بدن را تامین نمی نمایند و تاکید این رژیم ها روی یک یا چند ماده غذایی است که البته مصرف بیش از حد آنها نه تنها موثر نیست، بلکه می تواند تهدید نماینده زندگی باشد.
افرادی که از این رژیم ها تبعیت می نمایند، دچار عوارضی مانند دیس لیپیدمی می شوند؛ که طی این عارضه سطح چربی خون به اندازه زیادی کاهش خواهد یافت.
هفت عارضه این رژیم های خطرناک از این قرارند:
- گرسنگی شدید: از آنجا که رژیم های غذایی خطرناک کالری بسیار کمی را به بدن شما می رسانند، شما هیچ گاه احساس سیری نخواهید کرد.
- ریزش مو: کمبود ریزمغذی هایی مانند ویتامین ب8 یا بیوتین، نه تنها باعث ریزش مو می گردد، بلکه موها را سریع تر سفید نموده، ناخن ها را شنماینده و دردهای عضلانی ایجاد می نماید.
- کمبود انرژی: کمبود ویتامین های B و C منجر به افزایش متابولیسم بدن و احساس خستگی، بی اشتهایی و خواب آلودگی می گردد.
- زخم های دهان: کمبود ویتامین B12 باعث ایجاد زخم های مکرر در دهان می گردد. ویتامین B12 در گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ یافت می گردد.
- سوزن سوزن شدن و یا بی حسی دست و پا: این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین های گروه B مانند ویتامین B9 یا فولات است. علاوه بر این، کمبود ویتامین B6 و B12 باعث بروز مسائلی در اعصاب محیطی شده و اضطراب، افسردگی و عدم تعادل هورمونی را به همراه دارد.
- مسائل گوارشی: اگر شما به طور مداوم دچار ناراحتی بعد از مصرف غذا می شوید، یا احتمالا از سوء هاضمه، ناراحتی معده و اسهال یا یبوست رنج می برید، می تواند نشانه ای از یک رژیم غذایی فقیر از نظر فیبر باشد. توصیه به مصرف 38 گرم فیبر در مردان به طور روزانه و 25 گرم در زنان است.
- عدم ترمیم زخم: بعضی اوقات زخم های جزئی دیر به درمان پاسخ می دهند و این می تواند ناشی از کمبودهای تغذیه ای باشد. دریافت ویتامین های آ، B12 و ویتامین ث، برای بهبود زخم بسیار مهم است.
رژیم های غذایی خطرناک، تهدید نماینده زندگی شما هستند زیرا:
- خطر ابتلا به سندرم متابولیک را تشدید می نمایند.
- منجر به سوء تغذیه و از دست دادن ویتامین ها و املاح بدن می شوند.
- خطر ابتلا به ناباروری به خصوص در زنان را تشدید می نمایند.
- منجر به بروز اختلالاتی مانند بی اشتهایی یا افزایش وزن می شوند.
- اثرات روان شناختی منفی مانند افسردگی و اضطراب ایجاد می نمایند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، تاکید یک رژیم غذایی سالم بر این است که شما به ازای هر نیم کیلوگرم از وزن بدن، 13 کالری در روز دریافت کنید. تامین مواد مغذی برای کاهش وزن بسیار مهم است. برای عملکرد صحیح سیستم عصبی و قلب و سلول ها، شما باید روزانه به اندازه کافی کربوهیدرات های پیچیده دریافت کنید.
حداقل 40 درصد از کالری دریافتی روزانه شما باید شامل کربوهیدرات ها و 20 تا 30 درصد آن، پروتئین (گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر، ماست و آجیل) باشد و از مصرف روغن های هیدروژنه مانند مارگارین و یا چربی های ترانس خودداری کنید. نباید فراموش کنید که روند کاهش وزن احتیاج به زمان و انجام تغییرات کوچک در سبک زندگی دارد و نباید به سرعت اتفاق افتد.
منبع: گردشبان