چگونه نقطه طلایی لنز خود را پیدا کنیم؟

به گزارش مجله صادق ویلا، از عکس های تار خسته شده اید؟ وقت آن رسیده که با پیدا کردن نقطه طلایی لنز خود، عکس های واضح تری بگیرید. امروز با دنا هاینز همراه می شویم تا ببینیم چگونه می توانیم با پیدا کردن نقطه طلایی لنز، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم، در زمان صرفه جویی کنیم و از همه مهم تر عکس های بهتری ثبت کنیم.

چگونه نقطه طلایی لنز خود را پیدا کنیم؟

در این مقاله شما یاد می گیرید:

  • چگونه نقطه طلایی لنز را پیدا کنید (برای گرفتن عکس های واضح تر)
  • چرا باید در حالت تقدم دیافراگم (Aperture Priority) عکاسی کنید (و چگونگی استفاده از این حالت)
  • برای گرفتن عکس های واضح چه آزمونی نیاز است و چگونه این آزمون را انجام بدهید
  • با نشان دادن تفاوت ها می فهمید که نقطه طلایی لنز واقعاً تا چه مقدار مهم و تاثیرگذار است

حتماً متوجه شده اید که در دو عکس بالا که از یک ساعت گرفته شده، تصویر سمت راست واضح تر (Sharp) است. بیشتر کیت های لنز موجود (لنزهای پایه ای که روی دوربین های DSLR هستند) واضح ترین عکس ها را هنگامی می گیرند که روی حد وسط گشادگی لنز تنظیم شده باشند. برای شناسایی حد وسط گشادگی لنز خود پیش از هر چیز باید بازترین حالت گشادگی آن را بشناسید. این دو عدد معمولاً روی اطراف یا انتهای لنز شما نوشته شده است و چیزی مانند 1:3.5-5.6 است.

به عنوان مثال به این لنز 55-18 میلی متری دوربین کانن توجه کنید.

این یعنی هنگامی که لنز من روی پایین ترین حالت زوم خود قرار گرفته است، بازترین گشادگی آن f/3.3 است و هنگامی که در زوم ترین حالت خود قرار گرفته است، بازترین حالت گشادگی آن f/5.6 است.

برای پیدا کردن حد وسط گشادگی لنز یا همان نقطه طلایی، شما باید از بازترین حالت دیافراگم تا دو توقف کامل ضریب اف (full f-stop یا توقف کامل ضریب اف اصطلاحی در عکاسی است که به تنظیمات گشادگی لنز گفته می شود) بشمارید. روی لنز من بازترین گشادگی لنز f/3.5 است و با این حساب با شمردن دو توقف کامل، نقطه طلایی لنز من حدود f/7 خواهد بود.

توجه داشته باشید که عدد دقیقی برای نقطه طلایی وجود ندارد، پس هر مقدار گشادگی بین f/7 تا f/10 می تواند عکس واضحی به شما تحویل بدهد. برای گرفتن واضح ترین عکس باید گشادگی های مختلف را امتحان کنید. وقتی که حد وسط گشادگی لنز خود را پیدا کردید، می توانید آزمون ساده ای انجام بدهید تا پس از آن همیشه عکس های واضحی بگیرید. برای انجام این آزمون شما باید در حالت تقدم دیافراگم، که با حرف A روی دوربین مشخص شده، عکاسی کنید.

با حالت تقدم دیافراگم کنترل اوضاع را در دست بگیرید

عکاسی در حالت تقدم دیافراگم به شما این امکان را می دهد تا گشادگی دیافراگم مورد نظر خود را انتخاب کنید که در این حالت نسبت به حالت اتوماتیک، کنترل خلاقانه بیشتری روی عکاسی خود دارید. گرفتن عکس های واضح با استفاده از این حالت بسیار راحت تر است و همچنین به دلیل اینکه دوربین خودش سرعت شاتر و تنظیمات ایزو را به صورت اتوماتیک انجام می دهد (البته اگر ایزو را روی حالت اتوماتیک تنظیم کرده باشید)، کل مراحل عکاسی هم ساده تر خواهد شد.

احتمالاً شنیده باشید که بهترین ضریب ها برای اینکه تمام نقاط تصویر در ناحیه فوکوس باشند f/16 و f/22 هستند. اگرچه این نظریه تا حدی درست است، اما در فوکوس بودن همه چیز همیشه به معنی واضح بودن تصویر نیست و با انتخاب گشادگی های میانه وضوح بهتری در عکس شما نمایان خواهد شد. همچنین شما می توانید به منظور داشتن عکس های واضح تر از یک سه پایه استفاده کنید و حتی در کنار آن از ابزار کنترل از راه دور شاتر یا از حالت تایمر دوربین خود استفاده کنید تا لرزش دوربین را به حداقل برسانید.

تصویر پایین مثالی از عکس گرفته شده با استفاده از نقطه طلایی لنز است.

در تصویر بالا عکس سمت راست که با f/9 گرفته شده بسیار واضح تر از عکس سمت چپ است که با f/22 گرفته شده است. همانگونه که مشاهده می کنید برگ های سوزنی و سایه ها در عکس سمت راست به لطافت یا بهتر است بگوییم تاری عکس سمت چپ ثبت نشده اند (به درخشش و شکنندگی برف هم در دو تصویر توجه کنید.).

تغییر دوربین از حالت اتوماتیک به تقدم دیافراگم

برای اینکه دوربین خود را از حالت اتوماتیک خارج کنید، فقط کافی است که صفحه مندرج روی دوربین خود را بچرخانید و آن را روی حرف حالت تقدم دیافراگم قرار دهید که روی دوربین کانن من با علامت Av مشخص شده و روی دوربین های نیکون و تقریباً بقیه کمپانی ها با علامت A مشخص شده است. تصویر زیر قرار گرفتن این حالت را روی دوربین کانن من نشان می دهد.

حالت اتوماتیک معمولاً با یک مستطیل سبزرنگ مشخص شده است؛ حالت تقدم دیافراگم هم که Av (یا A) است. هنگامی که دوربین را در حالت تقدم دیافراگم قرار دادید می توانید با استفاده از شاخص کوچکتر (که روی دوربین کانن من در تصویر قابل مشاهده است) ضریب توقف دیافراگم خود را انتخاب کنید.

همین که این شاخص را بچرخانید عدد اف روی دوربین شما تغییر می کند. در تصویر پایین مشاهده می کنید که آن را روی f/9.5 تنظیم کرده ام.

امتحان کردن نقطه طلایی لنز

پس از قرار دادن دوربین روی سه پایه، فقط به چند دقیقه زمان نیاز دارید تا این آزمون را انجام دهید. برای شروع، دوربین خود را روی حالت تقدم دیافراگم قرار بدهید، سپس ترکیب بندی مورد نظر را انجام داده و در حالت های مختلف دیافراگم چند عکس بگیرید. برای این کار از بازترین حالت دیافراگم شروع کنید و کم کم به سمت بسته ترین حالت بروید. برای نتیجه بهتر لازم است حداقل 7 یا 8 عکس در همین حالت بگیرید.

حالا عکس های خود را از دوربین به رایانه منتقل کنید و آن ها را زوم کنید. خیلی راحت می توانید تشخیص دهید که کدام تنظیم دیافراگم عکس واضح تری به شما تحویل داده است.

عکسی که در زیر می بینید، در نور طبیعی اتاق گرفته شده است. همانطور که می بینید با استفاده از نقطه طلایی لنز، پیروز شده ام حتی در نور کم، تصویر بسیار واضحی ثبت کنم.

نمای نزدیک از لیوانی که در دست سوژه است به خوبی مزیت های عکاسی در نقطه طلایی لنز را نمایان می کند. هرگاه می خواهید اطمینان پیدا کنید که واضح ترین عکس را ثبت کرده اید، در تمام حدهای وسط f/7، f/8، f/9 و f/10 عکاسی کنید.

گرفتن واضح ترین عکس

حالا که نقطه طلایی لنز خود را شناخته اید وقت تمرین است. امیدوارم شما هم به مقدار من از نتیجه کار راضی باشید.

اگر عاشق عکاسی در نور طبیعی هستید، مطمئناً گرفتن یک عکس واضح در این شرایط باعث می شود رضایت بیشتری از عکس هایتان داشته باشید.

نکاتی برای گرفتن واضح ترین عکس:

  • با حالت تقدم دیافراگم عکاسی کنید
  • گشادگی دیافراگم میانه انتخاب کنید (معمولاً بین f/7 تا f/10)
  • از یک سه پایه و کنترل از راه دور شاتر (یا حالت تایمر اتوماتیک دوربین) استفاده کنید تا لرزش دوربین به حداقل برسد.
  • هنگامی که واضح بودن عکس اهمیت بالایی دارد حتماً یک سری عکس در ضریب های مختلف از f/7 تا f/10 بگیرید.

منبع: digital

منبع: کجارو
انتشار: 27 فروردین 1401 بروزرسانی: 27 فروردین 1401 گردآورنده: sadeghvilla.ir شناسه مطلب: 1321

به "چگونه نقطه طلایی لنز خود را پیدا کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه نقطه طلایی لنز خود را پیدا کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید