ظریف: با آمریکا گفت وگو نمی کنیم چون چیزی برای گفت وگو وجود ندارد
به گزارش مجله صادق ویلا، تهران (پانا) - وزیر خارجه کشورمان در گفت وگویی با نشریه پولیتیکو تاکید کرد که ایران پیش تر با همان کسانی که در کاخ سفید هستند به گفت وگو پرداخته است و نیازی به گفت وگوی بر سر چیزی وجود ندارد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان روز چهارشنبه در گفت وگویی با نشریه پولیتیکو درخصوص اینکه چرا ایران تا به امروز گفت وگو با دولت بایدن درخصوص بازگشت به برجام را آغاز نکرده است، گفت: ما لازم است درخصوص اینکه که چه کاری باید انجام بگیرد شفاف باشیم. معینا زمانی که ما در ژوئیه 2015 بر سر برجام توافق کردیم، ایران برجام و تعهدات ذیل توافق را اجرا کرد و آژانس بین المللی انرژی اتمی اجرای تعهدات ایران را ژانویه 2016 تایید کرد و سپس ایالات متحده پاسخ داد. این توالی رویدادها در آن ابتدا بود. ایران به پایبندی خود ادامه داد و ایالات متحده در دوران اوباما کم و بیش - بیشتر کمتر - به برجام پایبند ماند. سپس دولت ترامپ آمد و ایالات متحده برای چهار سال از پایبندی دست کشید و آمریکا در میان آن چهار سال از توافق خارج شد.
وی ادامه داد: حال اگر ایالات متحده می خواهد به توافق بازگردد، باید توالی آغازین را دنبال کند. آمریکا حالا باید به پایبندی به توافق بازگردد. به محض آنکه آمریکا به پایبندی به تعهداتش بازگشت، ایران نیز پایبند خواهد شد. به همین سادگی!
ظریف در ادامه اظهار داشت: ما با یک شرایط علت و معلول سروکار داریم. آمریکا از پایبندی دست کشید و پس از آن نیز برای یک سال یا تقریبا 15 ماه، 5 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی معین کرد که ایران حتی پس از خروج آمریکا نیز پایبند مانده است. سپس ایران ایستاد و تعهداتش را در چارچوب مفاد برجام کاهش داد. حال ما می خواهیم به پایبندی [کامل] بازگردیم. طرفی که این فرایند را آغاز کرده باید بازگردد و ایران نیز فورا بازخواهد گشت.
این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: حال ما چرا گفت وگو نمی کنیم؟ دلیل ما مبنی بر عدم گفت وگو این است که چیزی برای گفت وگو وجود ندارد. ما یک توافق داریم؛ ما درخصوص این توافق با همان کسانی که امروز در کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا حضور دارند صحبت کردیم. پس آن ها دقیقا می دانند که چه چیزی برای بازگشت به پایبندی باید انجام دهند مگر آنکه واقعا درخصوص آنچه که می گویند جدی نباشند. آن ها می خواهند با فشار و زورگویی امتیازهای جدیدی از ایران بگیرند. این همان چیزی است که وندی شرمن در جلسه استماع تایید به عنوان معاون وزیر خارجه گفته است. دیگران نیز گفته اند که شرایط 2021 همانند سال 2015 نیست.
منبع: خبرگزاری پانا