شعار های دولت در انتصاب استانداران محقق شده است ، توجه دولت به معیار بومی گزینی

به گزارش مجله صادق ویلا، عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: انتخاب استانداران را در راستای تحقق شعار ها ارزیابی می کنم و دولت سیزدهم را از این جهت پیروز می دانم.

شعار های دولت در انتصاب استانداران محقق شده است ، توجه دولت به معیار بومی گزینی

علی مزروعی، عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در مصاحبه با خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، گفت: طبیعتا وقتی جدای از استانداری ها سایر زیرمجموعه ها و وزارت خانه های دولت هم به طور خود مختار قادر به تصمیم گیری هستند، نمی توانیم بگوییم همه ظرفیت ها در اختیار استانداران است. با این وجود اگر مرجع تصمیم گیری واحدی در استان برای تخصیص منابع و مدیریت بحران ها وجود داشته باشد گزینه مطلوبی است؛ که این مورد میتواند با هرچه بیشتر مرجعیت بخشی به استانداری ها برای تصمیم گیری و مرور کاهش اختیارات ارگان ها محقق گردد. از طرفی مطالبه گری از این نهاد را هم تحقق پذیر تر میکند.

وی اضافه نمود: حضور استاندار ویژه در جلسات هیئت دولت را میگردد بخشی از مرجعیت بخشی به استانداری ها دانست؛ چرا که حضور استاندار ویژه در جلسات هیئت دولت باعث می گردد تا تصمیم گیری در خصوص امورات اجرایی دارای وحدت رویه بهتری گردد و این مورد باید درباره همه استان ها محقق گردد، اما در خصوص استان های محروم ضرورت می یابد؛ چرا که ناهماهنگی در تصمیم گیری و انجام مسئولیت ها خلل ایجاد می نماید و منابع را به هدر می دهد و در نهایت نارضایتی ایجاد می نماید و از طرفی این استان ها ظرفیت نا رضایتی اجتماعی زیادی دارند.

مزروعی بیان نمود: بومی گزینی معیار مهمی بود که در انتخاب استانداران مورد توجه نهاده شد و این مورد با توجه به این که استاندار بومی به ظرفیت ها و چالش های استان با توجه به بافت قومی و فرهنگی استان خودش وقوف بیشتری دارد، میتواند یاری کننده باشد.

وی اضافه نمود: هرچند وزارت کشور که مرجع انتخاب استانداران است نسبت به سایر وزارت خانه یک مرجع سیاسی تلقی میگردد و بر بسیاری از تعاملات درون و برون سازمانی استانداری ها هم مناسبات سیاسی حاکم است، اما از طرفی اگر علت انتخاب استان حل مسائل اجرایی باشد و این مسائل نسبت به مسائل سیاسی اولویت داشته باشد طبیعتا غیر سیاسی بودن یکی از معیار های استاندار کارآمد در چنین شرایطی محسوب میگردد. غیرسیاسی بودن به معنی سیاست ورز نبودن نیست و استاندار جهت به کارگیری همه ظرفیت ها بدون نگاه جناحی باید توانایی مدیریت و سیاست ورزی خوبی داشته باشد.

مزروعی با بیان اینکه انگیزه برای فعالیت های میدانی و حضور در میان مردم که رهبری هم به آن اشاره کردند دیگر معیاری است که میتواند برای دولت ظرفیت اجتماعی ایجاد کند، توضیح داد: به نظر بنده لزوما جوان بودن یا نبودن استاندار اصل نیست هرچند که استفاده از نیرو های جوان هم میتواند نیروساز باشد و هم از جهتی اگر جوانان کارآمدی به کار گرفته شوند تحرک بیشتری را همراه خود به استانداری وارد میکنند؛ اما این تنها اصل نیست چرا که بعضی نیرو های باتجربه هم گاهی انرژی و انگیزه زیادی برای فعالیت دارند که باید از آن استفاده گردد؛ البته با توجه به اینکه استانداری نسبت به وزارت یک مدیریت میانی محسوب میگردد بستر خوبی برای پرورش نیرو و مدیران آینده کشور است که از این جهت میتواند مورد استفاده قرار گیرد. با در نظر گرفتن این موارد میگردد ترکیبی از جوانان و با تجربه ها را برای استانداری استان های مختلف انتخاب کرد.

عضو شورای مرکزی انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: ما برای انتخاب استاندار ماده قانونی نداریم که لزوما چه شرایط و سوابقی اجرایی داشته باشد و تشخیص این مورد به انتخاب وزارت کشور است از این جهت نمیتوان بر اساس یک معیار ثابت رویه انتخاب استانداران در دولت های مختلف را مورد نقد قرار داد، اما در انتخاب استانداران دولت سیزدهم بعضی موارد مثل بومی بودن و سابقه حضور در ارکان دولت داشتن مشهود است که معیار های خوبی است. در عین حال مواردی هم مشاهده میگردد که سابقه علمی آن ها باعث شده که این سمت را به عهده بگیرند که با توجه به فضای اجرایی استانداری میتوان آسیب محسوب گردد.

مزروعی بیان نمود: مهم ترین شعار دولت سیزدهم مردمی بودن بود که از این جنبه در طی چند ماه ابتدایی دولت سیزدهم میگردد نمره قبولی داد، اما باید دید تا چه حد این امر ادامه پیدا میکند و تا چه اندازه به وعده هایی که در این حضور های میدانی به مردم داده میگردد جدیتی برای اجرا وجود دارد چرا که اگر وعده های اینچنینی که در میان مردم مطرح میگردد تحقق نیابد سطح نا امیدی را تا غیر سیاسی ترین مردم هم خواهد کشاند و ان وقت موارد پیروز هم نمیتواند این ظرفیت اجتماعی را بازگرداند که از این جهت امر مهمی است و البته الان نمیگردد آن را قضاوت کرد چرا که رسیدن به نتیجه احتیاج به زمان دارد؛ اما حداقل آنچه که از انتخاب استانداران بر می آید این است که معیار صندلی سیاسی افراد نبوده است و این خیلی میتواند به کارآمدی گزینه ها یاری کننده باشد؛ چرا که بسیاری از نام های سیاسی که نامشان در رسانه ها به اسم گزینه های تصدی استانداری ها مطرح بود انتخاب نشدند.

وی توضیح داد: بومی گزینی دیگر وعده ای بود که در این رابطه داده شده بود و دولت سیزدهم به این مورد هم متعهد ماند و طبق وعده عمل کرد. با توجه به مواردی که مطرح کردم به طور کلی انتخاب استانداران را در راستای تحقق شعار ها ارزیابی میکنم؛ و دولت سیزدهم را از این جهت پیروز میدانم.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 26 مهر 1400 بروزرسانی: 26 مهر 1400 گردآورنده: sadeghvilla.ir شناسه مطلب: 1136

به "شعار های دولت در انتصاب استانداران محقق شده است ، توجه دولت به معیار بومی گزینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شعار های دولت در انتصاب استانداران محقق شده است ، توجه دولت به معیار بومی گزینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید