چگونه خبرنگاران را به فهرست منابع منتخب خود در گوگل اضافه کنیم؟
به گزارش مجله صادق ویلا، اگر هر روز وب گردی می کنید، حتماً متوجه شده اید که موتور جستجوی گوگل چقدر شلوغ و دارای نتایج انبوه اما شتاب زده شده. با اضافه شدن خلاصه های هوش مصنوعی (AI Overviews)، آمدن نامتناسب نتایج جستجو از خبرگزاری ها و سایت های زرد، به جای سایت های تخصصی تر با مقالات ژرف تر، طولانی تر و تحلیلی تر، عرصه بر سایت های با اصالت و قدمت، بیشتر تنگ شده.در این 21 سال وبلاگ نویسی، بزرگ ترین سرمایه خبرنگاران وقت، هوش، ذائقه مطالعاتی و لطف بی دریغ مخاطبانش بوده. پیدا کردن سوژه و نوشتن مطالب درباره فناوری، تاریخ دانش و فناوری، پزشکی، سینما و تلویزیون و کتاب انرژی و زمان زیادی می طلبد. اما الگوریتم های تازه گوگل گاهی بدون توجه به کیفیت، مطالب سطحی تر را بالا می آورند و نوشته های عمیق را در میان حجم بزرگ اطلاعات دفن می نمایند.خوشبختانه گوگل گزینه ای به نام تنظیم ترجیحات هم دارد. شما به سادگی می توانید بگویید مطالب کدام سایت ها برایتان بیشتر نمایش داده گردد. ضمن اینکه هیچ گزندی به جستجوهای عادی تان هم نمی رسد.
خیالتان راحت: این تغییر دقیقاً چه کاری انجام می دهد؟
شاید نگران باشید که با این کار، نتایج سرچ شما دستکاری گردد یا مطالب خبرنگاران به شکل اسپم و اجباری همه جا جلویتان سبز گردد. اما اصلاً این طور نیست:
- نتایج جستجوی عادی تغییر نمی نماید: سرچ های روزمره، کاری و تحصیلی شما کاملاً مثل قبل و بر اساس نیازتان باقی می ماند.
- هیچ برنامه ای نصب نمی گردد: نیازی به نصب اپلیکیشن، افزونه یا دریافت ایمیل و نوتیفیکیشن های مزاحم نیست.
- فقط پیشنهادهای هوشمند دقیق تر می شوند: این کار باعث می گردد گوگل در هنگام جستجو یا در (Google Discover)، اندکی وزن بیشتری به مقالات تحلیلی خبرنگاران بدهد.
آموزش مرحله به مرحله (کمتر از 30 ثانیه)
فرایند ثبت این ترجیح در پنل گوگل بسیار ساده است:
- روی لینک صفحه تنظیم ترجیحات منابع گوگل کلیک کنید.
- در صفحه ای که باز می گردد، کافی است تیکِ کنار نام خبرنگاران (1pezeshk) را بزنید تا فعال گردد.
یک نکته : به محض اینکه تیک را زدید، تمام است! این صفحه دکمه ذخیره (Save)، ندارد. گوگل بلافاصله انتخاب شما را ثبت می نماید. یعنی می توانید تیک را بزنید و صفحه را ببندید.
تنظیم سریع در مطالب پیشنهادی گوگل (Google Discover)
به احتمال زیاد می دانید که گوگل هر روز اخبار و مطالب خوب و برجسته را انتخاب و در قالب کارت های خبری مجذوب کننده نمایش می دهد. به این سرویس، گوگل دیسکاور (Google Discover) می گویند.
این پیشنهادات را می توانید در این بخش ها ببینید:
- اپلیکیشن کروم (Google Chrome): تب نو (New Tab) را که در گوشی باز می کنید، درست زیر کادر سرچ، لیستی از مطالب پیشنهادی ظاهر می گردد.
- اپلیکیشن گوگل (Google App): در صفحه اصلی این برنامه روی گوشی های اندروید و آیفون.
- صفحه اصلی بعضی گوشی های اندرویدی: در بسیاری از لانچرهای اندروید، وقتی در صفحه اصلی گوشی، صفحه را به سمت راست می کشید (سوایپ به راست)، فید Google Discover باز می گردد.
اگر از این بخش ها استفاده می کنید، یک راه ساده برای یاری به خبرنگاران و اینکه خودتان بیشتر مطالب خبرنگاران را ببینید، وجود دارد:
- هر زمان کارت خبری یا مقاله ای از خبرنگاران را در گوگل دیسکاور دیدید:
- گزینه ی Follow را بزنید.
- یا اگر فالو را همانجا ندیدید، سه نقطه گوشه کارت بزنید و گزینه فالو را انتخاب کنید یا اگر گزینه More content from 1pezeshk وجود داشت، آن را تپ کنید.
این تنظیمات به طور مستقیم روی حساب گوگل شما ثبت می گردد؛ بنابراین نیازی نیست آن را روی تبلت یا لپ تاپ دوباره انجام دهید.
من در ایران نمی توانم در این شرایط مالی مشوش از چیزهایی مانند ادوردز گوگل استفاده کنم. بعلاوه پولی کردن بخشی از مقالات یا گذاشتن دکمه دونیشن اصلا با مرامنامه وبلاگم سازگار نیست. چیز انسانی تر و نهایت لطف شما، همین 2 پیشنهاد بود که عرض کردم و در این هم مسلما هیچ اجباری نیست.
نفس حضور شما، به هر مقدار و با هر سطحی از مشارکت، چه به عنوان خواننده گذری و چه خواننده ای که از نخستین روزها در بلاگر و مووبل تایپ و بعد سایت وردپرسی شده ما را دنبال می نموده و نقاط ضعف ما را با بزرگواری می بخشیده، برای من ارزشمند بوده و خواهد بود.
منبع: یک پزشک