نکاتی که باید درباره تخلیه ملک مسکونی بدانید

به گزارش مجله صادق ویلا، عموما بعد از انقضای مدت اجاره، یا در صورت درخواست فسخ توسط مستاجر، یا در صورت درخواست فسخ اجاره از طرف موجر مسئله تخلیه ملک مسکونی مطرح می گردد.

نکاتی که باید درباره تخلیه ملک مسکونی بدانید

همراه دور زمین باشید و با تور ارزان روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.

تخلیه ملک مسکونی یکی از مسائلی است که عموما در روابط میان موجر و مستاجر مطرح شده و تحت شرایطی خاص و با در نظر دریافت مواردی صورت می پذیرد. در این نوشتار از خبرنگاران به آنالیز تخلیه ملک مسکونی و نکات قانونی آن می پردازیم.

در چه شرایطی مستاجر حق فسخ قرارداد و تخلیه ملک مسکونی را دارد؟

به طور کلی طبق آنچه در قانون مدنی ذکر شده است مستاجر تحت شرایطی می تواند معامله خود را فسخ و ملک مسکونی را تخلیه کند. این شرایط عبارت اند از:

  • در صورتی که عیبی در ملک وجود داشته باشد
  • در صورتی که مستاجر در موقع قرارداد اجاره برای خودش حق فسخ شرط نموده باشد
  • در صورتی که تعمیرات ضروری در ملک لازم باشد مستاجر می­ تواند اجاره را فسخ کند
  • در صورتی که موجر ملک را به تصرف مستاجر ندهد و اجبار او به تسلیم ممکن نباشد
  • در صورتی که بعد از قرارداد اجاره و قبل از تحویل ملک به مستاجر، شخص ثالث مزاحم مستاجر گردد او می ­تواند قرارداد اجاره را فسخ کند

در چه شرایطی موجر می تواند درخواست تخلیه ملک مسکونی را کند؟

مطابق با ماده 8 قانون روابط موجر و مستاجر سال 62، موجر محل مسکونی همانند موجر محل تجاری تحت شرایطی که در ادامه به آن ها اشاره شده است، می تواند تقاضا فسخ قرارداد اجاره و نهایتا تخلیه ملک مسکونی را از دادگاه بخواهد:

  • در صورتی که مستاجر حق انتقال به غیر نداشته باشد ولی با این وجود کلا یا جزئا آن را به دیگری واگذار کند، به عنوان مثال خانه ای را که برای سکونت خود اجاره نموده است به دیگری اجاره دهد
  • در صورتی که مستاجر محل مسکونی را اجاره نموده ولی عملا آن را در اختیار اشخاص دیگر بجز ورثه خود قرار دهد
  • درصورتی که محل مسکونی را برخلاف منظور و جهت مقصود در اجاره نامه استفاده کند؛ برای مثال مستاجر خانه را برای سکونت خود و خانواده ­اش اجاره کند اما عملا آن را تبدیل به کارگاه فرش کند
  • درصورتی که مستاجر تعهد نموده باشد اجاره بها را در مهلت مقرر پرداخت کند ولی تخلف کند
  • در صورتی که موجر ملک را برای سکونت خود یا خانواده ­اش احتیاج داشته باشد

کدام نهاد مرجع صالح جهت رسیدگی به دعوی تخلیه ملک مسکونی است؟

به طور کلی می توان گفت مراجع صالح جهت رسیدگی به دعاوی تخلیه ملک مسکونی عبارت اند از:

  • مراجع قضایی: جهت رسیدگی به درخواست تخلیه در صورتی که ملک مسکونی دارای شرایط شکلی اجاره (دو نسخه بودن و امضای دو شاهد) باشد به موجب مقررات قانون شورای حل اختلاف، شورای حل اختلاف صالح به رسیدگی است اما چنانچه شرایط شکلی اجاره رعایت نشده باشد دادگاه محل وقوع ملک صالح به رسیدگی است و مالک باید تقاضا صدور حکم تخلیه را از دادگاه کند.
  • اجرای ثبت : مطابق ماده 12 آیین نامه اجرای ثبت، اجرای ثبت موظف است با وصول اوراق اجرائیه از دفترخانه تنظیم کننده سند حداکثر ظرف 24 ساعت نسبت به تشکیل پرونده و صدور دستور ابلاغ و تخلیه به مامور ابلاغ کند. مستاجر موظف است ظرف 3 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به تخلیه اقدام کند و موجر موظف است مبلغ ودیعه یا رسید پرداخت آن را به دایره اجرا تسلیم کند.

برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر حقوق و تکالیف مستاجر را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 9 آذر 1399 بروزرسانی: 9 آذر 1399 گردآورنده: sadeghvilla.ir شناسه مطلب: 596

به "نکاتی که باید درباره تخلیه ملک مسکونی بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی که باید درباره تخلیه ملک مسکونی بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید