دستکاری فرایند رشد گوجه فرنگی برای اولین بار ممکن شد
به گزارش مجله صادق ویلا، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیواطلس، افزایش جمعیت کره زمین و کاهش زمین های کشاورزی قابل استفاده باعث شده که افزایش بهره وری در زمان فراوری مواد غذایی مورد توجه قرار بگیرد. از همین رو محققان دانشگاه آکسفورد با دستکاری یک ژن خاص در گوجه فرنگی توانستند فرایند رشد و رسیده شدن این گیاه را کنترل نمایند.

با این کار نه تنها از حیف و میل و مقدار دور ریز گوجه فرنگی کاسته می گردد، بلکه می توان انواع مرغوب تر و باکیفیت تری از این میوه را نیز کاشت.
ماده ای به نام پلاستید که مملو از پروتئین است، نقش اساسی در زمینه رشد گوجه فرنگی ایفا می نماید. اما نحوه عملکرد آن هنوز دقیق تعیین نیست. از همین رو پژوهشگران به سراغ ماده ای به نام CHLORAD رفتند که به پلاستیدها یاری می نماید تا پروتئین های مورد احتیاج را جذب گوجه فرنگی نموده و پروتئین های غیرضروری را کنار بگذارند. کنترل فرایند فعالیت CHLORAD باعث می گردد سرعت رسیده شدن گوجه فرنگی قابل کنترل باشد. امید می رود این روش در آینده در خصوص میوه های دیگری نیز قابل استفاده باشد.
منبع: خبرگزاری مهر