برترین روش های درست کردن قهوه در حین کمپینگ
به گزارش مجله صادق ویلا، هیچ چیز مانند یک فنجان قهوه داغ و تازه در صبح ها نیست؛ مخصوصا اگر تمام روز قبل را پیاده روی یا کوهنوردی نموده و شب را در طبیعت به سر برده باشید.
دیگر نمی توان قهوه خوب را فقط مختص کافی شاپ ها و حرفه ای ها دانست. مردم زمانی که در پی نوشیدنی بهتر از حد میانه هستند، خودشان را محدود به کافه های تخصصی نمی نمایند. قهوه باکیفیت را تقریبا همه جا می توان پیدا کرد؛ حتی در دل طبیعت و در محوطه های کمیپنگ.
جکی نیومان، معاون شرکت World of Coffee، شرکت متخصص در قهوه و دانه های برشته مستقر در نیوجرسی، می گوید:
در زمان کمپینگ در طبیعت، می توانید به همان راحتی که در خانه عمل می کنید، قهوه آماده کنید. با این تفاوت که این بار شما در یک محیط عالی در خارج از خانه به سر می برید. نکته تعجب آور آن است که برای انجام صحیح این کار، احتیاجی به تغییرات زیادی هم نیست.
آنچه آشکار است این است که اگر عادت نموده اید که حتما از وسیله خاصی یا وسیله برقی بهره ببرید، قهوه حاصل مانند قهوه دمی خانه شما نخواهد بود. اما، این کار احتیاجی به تجهیزات زیادی ندارد. اگر اصلا نمی خواهید وقت خودتان را صرف جوش آوردن آب کنید، کنسروهای زیادی هستند که می توانید از آن ها بهره ببرید.
البته، از نظر عده ای، هیچ چیز مانند قهوه داغ و دم نموده تازه در صبح ها نیست. در ادامه، چند نوع قهوه از زبان حرفه ای های طبیعت رو معرفی می گردد. آن ها تنها در یک مورد با هم هم عقیده بودند و آن اینکه، قهوه کابوی (قهوه ای که با ریختن قهوه در آب جوش روی شعله های آتش آماده می گردد) اصلا خوب نیست.
ایروپرس
جردن رازناکر، یکی از بنیان گذاران Atlas Coffee Club، می گوید:
اگر علاقه مند به بازگشت به اصول و سادگی زندگی و در عین حال، بازگشت به اصول و سادگی زندگی با بودن در طبیعت هستید، در پی هیچ چیز دیگری غیر از ایروپرس (AeroPress) قابل اعتماد، زیبا و ساده نگردید.
ایروپرس ها، وسایلی سبک و جمع وجور هستند و می توانید از قهوه های آسیاب نشده بهره ببرید یا اینکه دانه های خود را آسیاب کنید. رازناکر می گوید:
سخت ترین قسمت دم کردن قهوه با ایروپرس در زمان کمپینگ، احتمالا همان زمانی است که شما آتش را برای جوشاندن آب روشن می کنید.
آسیر کریستنس، یک کارشناس قهوه و نیز، بنیان گذار The Coffee Chronicler معتقد است:
ایروپرس، گزینه ای عالی است، چه زمانی که در کمپینگ باشید و چه زمانی که سفری عام را تجربه می کنید.
ایروپرس سبک است و احتیاجی به هیچ لوازم جانبی دیگری برای دم کردن قهوه ندارید. برای زوج ها و افرادی که به صورت انفرادی اقدام به کمپینگ می نمایند، این وسیله، برترین انتخاب است. نکته مهم برای دم کردن یک قهوه خوب با استفاده از ایروپرس، استفاده از دانه های تازه قهوه است. کریستنسن از یک آسیاب دستی برای قهوه استفاده می نماید و Porlex Mini و 1Zpresso Mini Q را پیشنهاد می نماید.
Delter Coffee Press هم انتخاب بدی نیست و کمی فانتزی تر است. آنتونیو ماددو، کارشناس کیفیت و کارشناس آموزش Aaffe Umbria، نیز ایروپرس را پیشنهاد می نماید. فقط از قلم نیاندازید که راهی برای جوشاندن آب، میزان گرفتن آب و یک فیلتر نیز پیدا کنید. ماددو یک فیلتر چند بار مصرف مانند Fellow یا DISC را پیشنهاد می نماید.
قهوه ترک
قهوه ترک، با اینکه سریع ترین روش در دنیا نیست، اما گزینه ای با کمترین احتمال خطا برای دم کردن یک فنجان قهوه است. سام مایزلچ، کارشناس امداد و فضای باز برای Glacier Wellness، شرکت فراورینماینده محصولات ماجراجویی، می گوید:
قهوه ترک، به معنی فوری بودن نیست و آماده کردن آن 20 دقیقه طول می کشد. این، روشی ایدئال برای کمپینگ است؛ چراکه با بهره گیری از زغال های سوخته آتش شب گذشته آماده می گردد. به طور سنتی، قهوه ترک روی زغال های داغی آماده می گردد که برای مدتی سوخته اند و در حال تبدیل شدن به خاکستر هستند. فقط قوری قهوه ترک خود را روی زغال ها و خاکسترهای داغ بگذارید و به دقت آن را روی زغال های داغ تر سر بدهید.
با این حال، این روش احتیاج به بعضی تجهیزات خاصی دارد. قهوه ترک به روشی مشابه قهوه کابوی و با ریختن دانه های قهوه در قوری تهیه می گردد. اما، این دانه ها پیش از اینکه در قوری های بسیار محکم ترک ریخته بشوند، باید خوب آسیاب شوند. آب سرد روی آن ریخته می گردد و همه را روی زغال قرار می دهند تا آرام آرام گرم شوند. زمانی که کف روی آن را مشاهده کردید، از روی حرارت بردارید و اجازه ندهید بجوشد. آن را بادقت درون یک لیوان بریزید، طوری که دانه های ته قوری هم نخورند. به این ترتیب، قهوه ترک شما آماده است.
موج تازهی از قهوه های فوری
حتی یک کارشناس قهوه وجود نداشت که قهوه فوری سنتی را پیشنهاد بدهد. اما منفورترین سبک درست کردن قهوه آن چیزی نیست که شما فکر می کنید. جیلین مالون، از بنیانگذاران کافی شاپ Mostra Coffee در سن دیه گو، می گوید:
آن قهوه فوری که احتمالا شما به آن فکر می کنید، نه. بلکه آن چیزی که از سال 1890 که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها قهوه می نوشیدند، رواج یافت. ما در خصوص موج تازهی از قهوه های فوری صحبت می کنیم. قهوه فوری خوب مانند یک فنجان قهوه دلخواه شما از Mostra Café به نظر می رسد؛ اما با ویژگی آماده سازی راحت در همه جا، تنها با اضافه کردن آب (داغ یا سرد).
در عقیده فوق، مالون تنها نیست. استیو سیلبرگ، مالک و راهنمای ارشد Fitpacking، معتقد است که قهوه فوری استارباکس VIA، قهوه موردعلاقه کوهنوردان و کمپینگ نمایندگان است. او حتی می افزاید:
بسیاری از آن ها VIA را به استارباکس یا قهوه فرانسوی ترجیح می دهند.
موج تازه قهوه فوری تمام مزایای همان قهوه فوری عادی (آماده سازی آسان، بسته بندی مناسب، احتیاج به حداقل تجهیزات) و با طعم نسبتا خوب است. شرکت های زیادی هستند که قهوه فوری فراوری می نمایند و از دانه های باکیفیت برای این کار استفاده می نمایند. آن ها در حال حاضر کمتر از روش های خشن برای این کار استفاده می نمایند؛ مانند آلپاین استارت، سوئیفت کاپ کافی، سادن کافی و موسترا.
فرنچ پرس
جس نپستاد، مدیرعامل Plantary Design، می گوید:
استفاده از فرنچ پرس برترین راه برای درست کردن یک فنجان قهوه خوشمزه در کمپ است... این دستگاه، روشی نسبتا جمع وجور و کارآمد است؛ علاوه بر آن استفاده از آن ساده است. همه چیزی که احتیاج دارید، یک فرنچ پرس، دانه های درشت قهوه و آب جوش است.
نقطه ضعف فرنچ پرس آن است که پرس های شیشه ای سنتی به راحتی می شنمایند. برای چشیدن عطر و طعم کلاسیک فرنچ پرس بدون ریسک شکستن شیشه، از فرنچ پرس های استیل ضدزنگ مانند BruTrek بهره ببرید. برایان آبرناتی، کارشناس شرکت Grumpy Goat Coffee در فلوریدا، نیز یکی دیگر از هواداران استفاده از فرنچ پرس در کمپینگ است.
او معتقد است که صبح پس از یک روز پیاده روی، ماهی گیری و سایر فعالیت های بدنی، طعم جسورانه ای که از یک فرنچ پرس بیرون می آید، دقیقا همان چیزی است که شما برای آماده کردن خودتان برای یک روز دیگر احتیاج دارید:
علاوه بر این، این روش کمترین احتیاج را به لوازم جانبی دارد.
قوری موکا اکسپرس
موکا اکسپرس یک گزینه کوچک و سبک وزن است. دهه های متمادی، مردمی که کمبود جا داشتند، اما به شدت عاشق اسپرسو بودند، این روش را دوست داشتند. مکا اکسپرس، راهی برای درست کردن قهوه ای با طعمی متفاوت با سایر قهوه های کمپینگ است.
شاونا نویمان، بنیان گذار و ویراستار ارشد Active Weekender معتقد است نوشیدن قهوه صبحگاهی با طعمی مانند آنچه در خانه درست می نماید، مهم ترین موضوع در کمپ است: هرچند که هر بار قهوه زیادی درست نمی نماید، اما قهوه ای خوب و قوی دم می نماید.
نقطه ضعف آن، تجهیزات مورداحتیاج برای آن است. موکا اکسپرس کوچک است؛ بعلاوه، احتیاج به یک منبع گرمای سازگار و یک آسیاب دارید.
منبع: کجارو / matadornetwork.com