افزایش پایه پولی بخاطر تامین 5 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی
به گزارش مجله صادق ویلا، مرکز پژوهش های مجلس گفت: به دلیل کمبود منابع ارزی دولت و در هفت ماهه نخست امسال، حدود 5 میلیارد دلار برای کالای اساسی از صندوق توسعه ملی و ذخایر بانک مرکزی تهیه و منجر به افزایش پایه پولی شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، درآمد نفتی دولت در 7 ماه امسال کمتر از 2 میلیارد بوده، در حالی که 7 میلیارد دلار ارز ترجیحی به کالای اساسی اختصاص داد.
مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی تحلیل اقتصاد ایران و تاثیر بودجه 1400 بر آن به موضوع ادامه اختصاص ارز ترجیحی 4200 تومانی برای کالاهای اساسی پرداخت
در این گزارش عنوان شد: در حالی که درآمدهای نفتی دولت در هفت ماه نخست سال کمتر از 2 میلیارد دلار بوده، در حدود 7 میلیارد دلار ارز با نرخ ترجیحی برای کالاهای اساسی اختصاص داده شده است. مابه التفاوت این دو رقم از صندوق توسعه ملی و ذخایر بانک مرکزی تهیه شده که بخش زیادی از آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به افزایش پایه پولی شده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو